Λεύκη

Τι είναι η Λεύκη;

Η Λεύκη είναι μια χρόνια επίκτητη νόσος που εκδηλώνεται με την εμφάνιση λευκών κηλίδων στο δέρμα ή στους βλεννογόνους και μπορεί να είναι εστιακή ή εντοπισμένη, δηλαδή να εντοπίζεται σε μία περιοχή, ή μπορεί να επηρεάσει διάφορες περιοχές του σώματος. Εμφανίζεται στο 1-2% του πληθυσμού και παρουσιάζει κληρονομική επιβάρυνση. Συνήθως εμφανίζεται μεταξύ των 10 και 30 ετών.

Προγραμματιστε μια Συμβουλευτικη Συνεδρια

Σε ποια σημεία του σώματος εμφανίζεται;

Η λεύκη μπορεί να εμφανιστεί γύρω από τα μάτια ή το στόμα, στον τράχηλο, στο πέος, στο περίνεο, στις μασχάλες αλλά και σε σημεία πίεσης, όπως ο αγκώνας, τα γόνατα, τα σφυρά και η οσφυοιερή χώρα.

Ποια είναι τα αίτια εμφανίσεως της λεύκης;

Τα αίτια της λεύκης δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα, αν και οι περισσότεροι ειδικοί την θεωρούν αυτοάνοση ασθένεια. Στην περίπτωση της λεύκης, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα μελανοκύτταρα του δέρματος. Επίσης, φαίνεται η λεύκη να είναι κληρονομική και να σχετίζεται με άλλες ιατρικές παθήσεις, όπως η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς. Πρόκειται για μια πάθηση μη μεταδοτική που δεν είναι απειλητική για τη ζωή. Αποτελεί περισσότερο αισθητικό πρόβλημα και πηγή στρες για τους πάσχοντες παρά κίνδυνο για την υγεία τους.

Ποιες είναι οι θεραπείες της λεύκης;

Ανάλογα με την περίπτωση στις θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνονται διάφοροι μέθοδοι που μπορεί να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά:
• Φωτοθεραπεία.
• Φαρμακευτική αγωγή.
• Αποχρωματισμός του δέρματος στις υγιείς περιοχές, αν η λεύκη καλύπτει πολύ μεγάλη επιφάνεια του σώματος.

Azalee
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή  09:30 - 20:30