Μεταμόσχευση Μαλλιών FUT & FUE

Τί είναι η τεχνική FUE;

Η τεχνική FUE είναι μεταμόσχευση μαλλιών με άμεση εξαγωγή τριχοθυλακίων (Follicular Unit Extraction) και σημαίνει ότι ο ιατρός παίρνει απευθείας τις τριχοθυλακιακές μονάδες που περιέχουν από 1 έως και 5 τρίχες από τη δότρια περιοχή με ειδικά κυλινδρικά, μικροσκοπικά εργαλεία (punch) και τις μεταμοσχεύει σε άλλο σημείο της κεφαλής. Η βασική αρχή πίσω από την μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE είναι ότι αποφεύγεται η ευθεία συνεχόμενη ουλή στην δότρια περιοχή.

Παρ’ όλο που δεν δημιουργείται μία γραμμική ουλή εντούτοις, υπάρχουν πολλές μικροσκοπικές κυκλικές ουλές. Συγκεκριμένα, παραμένει ουλή μικρότερη από ένα χιλιοστό για κάθε τριχοθυλάκιο που αφαιρείται. Το συνολικό μήκος της τομής και η τελική ουλώδης επιφάνεια με την τεχνική FUE είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με την τεχνική FUT. Οι μικροσκοπικές ουλές – αποχρωματισμένα κυκλικά σημάδια- είναι εμφανείς όταν τα μαλλιά κόβονται πολύ κοντά.

Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα.
ΒΙΝΤΕΟ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Τί είναι η τεχνική FUT;

Η τεχνική FUT αφαίρεση τμήματος τριχωτού από τη δότρια περιοχή- δημιουργεί μία ευθεία ουλή στη δότρια περιοχή. Η εμφάνιση και το μέγεθος της ουλής αυτής μπορεί να αποτελέσει σημαντικό λόγο ανησυχίας για τους ασθενείς. Η πλειοψηφία των ασθενών που υποβάλλονται στην τεχνική FUT από κάποιον έμπειρο γιατρό στη μεταμόσχευση μαλλιών, έχει γενικά πολύ λεπτές ουλές, που κρύβονται εύκολα κάτω από τα μαλλιά.

Αριθμός μοσχευμάτων ανά συνεδρία.

Οι περισσότεροι ιατροί που χρησιμοποιούν την τεχνική FUE δεν μπορούν να συλλέξουν τόσα πολλά μοσχεύματα σε μία συνεδρία όσα θα μπορούσαν με την τεχνική FUT στο ίδιο άτομο (και λόγω τραυματισμού τριχοθυλακίων, αλλά και μονότονη διαδικασία, οπότε αμφότεροι ασθενής και ιατρός να νιώσουν κόπωση).
Με την τεχνική FUT, είναι πολύ συνηθισμένο να συλλέγονται 2000-3000 μοσχεύματα ανά συνεδρία (4000 μοσχεύματα σε επιλεγμένα περιστατικά με πυκνή δότρια)

Η χρήση της τεχνικής FUE στη μεταμόσχευση μαλλιών

H τεχνική FUE είναι χρήσιμη στην αφαίρεση και μεταμόσχευση τριχοθυλακίων, σε μικρής έκτασης τριχωτές περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα, φρυδιών, γενιών ή για να καλυφθούν παλαιότερες ουλές strip στην δότρια περιοχή.

Εξαιρετικό αποτέλεσμα επιφέρει ο συνδυασμός της τεχνικής FUT και της τεχνικής FUE στην ίδια συνεδρία, έχοντας σαν αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του αριθμού των μοσχευμάτων. Η επιλογή του κατάλληλου ειδικού που θα εφαρμόσει την Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που θα καθορίσουν την επιτυχή έκβαση της.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι συμβαίνει με την επιβίωση των μοσχευμάτων;
Azalee
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή  09:30 - 20:30